Rockenbauer Pálra emlékezünk

 

„Fura dolog a honvágy. Szeretek elutazni, és ha itthon vagyok, többnyire azon töröm a fejem, hogyan lehetne megint valahogy elcsavarogni, lehetőleg a világ végére. De szeretek megjönni is. És bár jósorsom sok szép táját engedte már látni a világnak, sohasem tudtam megérteni azokat, akiknek csak az a szép, ami messze van, és érdektelennek, unalmasnak tartják azt, ami itthon van, bár rendszerint éppen ezek azok, akik nem is tudják, mi van itthon.”      

 

2023. január 28-án indul a „Rockenbauer 90” emlékév, és vele együtt egy ugyanolyan lépésszámláló kerék, mint amilyent anno ők is toltak. A kezdeményezés Baranyából indult, a Hosszúhetényi Turista Egyesület részéről. Minden megyében az ottani egyesületek vesznek részt: Vasban a BTSE , Varga Jenő TSE és a Vasi Vándorok csapata.

A lépésszámláló kerék Vas megyéből, az Írott-kőről indul útjára, és egészen Egyházasrádócig egyesületünk tagjai kísérik. Sok szeretettel hívunk minden túrázni kedvelőt, hogy együtt indítsuk útjára ezt a kereket! Ez egy egyszeri, vissza nem térő alkalom: öröm és megtiszteltetés, hogy részt vehetünk benne, ráadásul a kezdő szakaszon! Terveink szerint 2-3 részben teljesítjük a vállalt távot, mindegyik szakaszra szeretettel várunk mindenkit!

1.szakasz: 

Időpont: 2023. január 28. 8 óra, gyülekező: 7.45 -től

Találkozó: Bozsok, Hősi emlékmű (és templom) környékén, és ott parkolunk le.

Mi várható?: Átsétálunk Velembe a K+ jelzésen, és (azon tovább) felvisszük a kereket a Szt. Vid – Kéktúra emlékmű – Hörmann forrás útvonalon. Onnan OKT, és máris megkezdhetjük az első kilométereket a DDK-n, le Bozsokig (vadetető – Sötét-völgy – Kalapos-kövek – Óriások lépcsője). Ez összesen 16,7 km, jó eséllyel kettő, fél három körül ismét Bozsokon lehetünk. Ahogy az időkből látható is: nem teljesítménytúra tempóra kell számítani. Ez nem arról szól…

Track: a túra útvonala megtekinthető és letölthető az Alltrails.com oldalról

Facebook: a legfrissebb információk az Esemény fb oldalán megtalálhatóak

A részvétel önellátós és (természetesen) ingyenes.

2. szakasz

A „Rockenbauer 90 emlékév” túrasorozatnak a 2. szakasza Bozsoktól vezet Szombathelyig. A lépésszámláló kerék folytatja útját az RP-DDK (Rockenbauer Pál – Dél-Dunántúli Kék) jelzésen, itt is a Vasi Vándorok SE túravezetőivel. Táv: 20,9 km.

Időpont: 2023. február 11. 7.30 

Találkozó: Bozsok, buszmegálló (RP-DDK pecsét). Javasolt megközelítés Szombathelyről busszal.

Track: a túra útvonala megtekinthető és letölthető az Alltrails.com oldalról

Facebook: a legfrissebb információk az Esemény fb oldalán megtalálhatóak.

A „Rockenbauer 90 emlékév” túrasorozatnak a 3. szakasza Szombathelytől vezet – Jákon át – Egyházasrádócig. A lépésszámláló kerék folytatja útját az RP-DDK (Rockenbauer Pál – Dél-Dunántúli Kék) jelzésen, itt is a Vasi Vándorok SE túravezetőivel. Táv: 21,2 km.
Sok szeretettel hívunk minden túrázni kedvelőt, tartsatok velünk! A részvétel önellátós és (természetesen) ingyenes. Nem vezetett, és nem teljesítménytúra! (kb. 4 km/ó a tervezett tempó).
 

Időpont: 2023. február 18. fél 11. 

Találkozó:  Szombathely, Parkerdei büfé, DDK-bélyegző. Javasolt megközelítés a vasútállomásról helyijáratos busszal. Egyházasrádócról az óránként járó vonatok egyikével jutunk vissza Szombathelyre.

Track: a túra útvonala megtekinthető és letölthető az Alltrails.com oldalról,

Facebook: a legfrissebb információk az Esemény fb oldalán megtalálhatóak.

Köszönjük a HOTE – Hosszúhetényi Turista Egyesület megkeresését! Várjuk őket is szeretettel erre az útra!

jpeg202
322726108_702399904813748_108943162174379846_n (1)